Shape Future Care

Onze aanpak

Samen ondernemen. Dat is de manier waarop wij met onze partners optrekken. Dus investeren we mee en dragen wij ook risico. We spreken de taal van zorgprofessionals, maar ook die van de techniek en de markt. Met onze kennis & kunde van medische product ontwikkeling zorgen we voor de juiste mix van verkoopbaarheid, toepasbaarheid en wetenschappelijke onderbouwing.

Innovatiefunnel

Ons proces laat zich het beste beschrijven aan de hand van onze innovatiefunnel. Dit begint bij de drive en toewijding van zorgprofessionals. Vervolgens zorgen goed gedefinieerde stappen en heldere Go/NoGo momenten voor een gefocust proces (van opportunity tot uitrol). Zonder dat dit ten koste gaat van de creativiteit.

In een vroeg stadium zoeken we commitment van commerciële partijen voor de ontwikkeling, maar ook van marktpartijen. Een mooi voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van SensiStep. Hier was de Evalan als marktpartij vanaf dag 1 betrokken.

Criteria

Het belangrijkste is dat de ontwikkeling van een nieuw product begint bij een klinische behoefte. Zorgprofessionals moeten zelf ervaren dat hun eigen werkwijze verbeterd kan worden door te innoveren. Ook zullen er zorgprofessionals actief mee (moeten) werken om de ontwikkeling en het product tot een succes te maken.

Daarnaast hanteren wij de volgende criteria:

  • Is het een medisch instrument?
  • Is het nieuw?
  • Is het een verbetering van de diagnose of behandeling van patienten?
  • Is het commercieel interessant?
  • Zijn er naast de zorginstelling nog commerciële partners nodig?

Uiteraard staan wij ook open voor ideëen vanuit he bedrijfsleven. De eerste stap die wij dan zetten is het vinden van een klinisch anker in één van de ziekenhuizen.

Voorbeeld

Een goed voorbeeld van onze aanpak is de ontwikkeling van SensiStep. Revalidatiearts Herman Holtslag, traumatoloog Taco Blokhuis en fysiotherapeut Charlotte Klop-Gardeniers ervaren dagelijks in hun praktijk dat patïenten moeilijk te begeleiden zijn in het uitoefenen van de juiste been belasting tijdens de revalidatie. Na de gezamenlijke ontwikkeling van het product hebben zij het product klinisch gevalideerd, en voeren ze effectstudies uit naar de toepasbaarheid en het klinisch nut. Aan de commerciele kant heeft marktpartij Evalan vanaf dag 1 in de ontwikkeling geïnvesteerd.