Shape Future Care

Onze missie: shape future care

In zorginstellingen werken vele duizenden zorgprofessionals met hart en ziel aan het leveren van goede zorg. Regelmatig stuiten zij op dingen die verbeterd kunnen worden. Het is onze missie om samen met deze professionals en het bedrijfsleven nieuwe producten te ontwikkelen, valideren en naar de markt te brengen.

Wij geloven in een commerciële aanpak voor het realiseren van product innovaties voor de zorg. Nieuwe producten dragen bij aan veiligere zorg, beter betaalbare zorg, en het leveren van hoogwaardige zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt thuis. Shape future care!

Ontstaan

Enkele jaren geleden realiseerde de medische technologie afdeling in het UMC Utrecht zich dat er veel breed toepasbare ideëen van onderzoekers en zorgprofessionals op de plank bleven liggen. De afdeling richtte zich vooral op enkel stuks producten voor de ondersteuning van onderzoek en de kliniek. Commercieel interessante ideëen vereisen een andere aanpak, waarin samenwerking met het bedrijfsleven noodzakelijk is.

Samen met Well Design en CCM zijn vanaf 2007 de eerste productontwikkelingen opgepakt en gerealiseerd. Nu hebben we een netwerk en infrastructuur opgezet om vele ontwikkelingen parallel en in samenwerking met het bedrijfsleven op te pakken. Ook werken er Pontes Medical business developers in het AMC en in het VU medisch centrum.

Focus op thema's

Wij geloven dat er in de zorg op dit moment vooral behoefte is aan drie type medische instrumenten:

  1. producten voor betaalbare zorg
  2. producten voor veiligere zorg
  3. producten om zorg dichter bij de patient thuis te brengen

Politieke en sociale ontwikkelingen zorgen ervoor dat de veiligheid en betaalbaarheid van zorg actuele thema's zijn. Deze ontwikkelingen bieden ook kansen voor innovatieve producten.

Medische instrumenten kunnen zorgprocessen op zo'n manier veranderen dat de zorg ook daadwerkelijker goedkoper georganiseerd kan worden. Een voorbeeld is onze ScopeControl.

Ook zien we een groeiende veiligheidscultuur en kwaliteitscontrole in de zorg opkomen. Een van onze innovaties die hier op aansluit is het beoordelen van de kwaliteit van User Interfaces van medische apparatuur. Met deze informatie kunnen ziekenhuizen de meest veilige te bedienen producten aanschaffen, wat in de zorg van alledag weer leidt tot minder complicaties bij de patiënt.

Door de zorg buiten het ziekenhuis te versterken kan de zorg in veel gevallen vaak beter en goedkoper gegeven worden. Een voorbeeld is de Whistler.

Als Pontes Medical zien wij dan ook dat de meeste van onze ontwikkelingen zich binnen deze drie thema's afspelen.

Doe mee!

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partijen om mee samen te werken.

  • Zorgprofessionals met goede ideeen zijn meer dan welkom. We maken een afspraak om uw idee in vertrouwelijkeheid te kunnen bespreken
  • Bedrijven kunnen zich aanmelden als ze geinteresseerd zijn om mee te investeren in ontwikkelingen
  • Investeerders? Jazeker, regelmatig zijn wij op zoek naar ondersteuning voor onze spin-offs
  • Ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen kunnen wij van tijd tot tijd koppelen aan onze ontwikkelingen, om zo samen een nieuwe bedrijf op te richten
  • En 'last but not least' - zorginstellingen kunnen zich aansluiten bij Pontes Medical als zij met onze innovatie aanpak aan de slag willen