Meld je aan voor de
MedTech Innovation Challenge

Ben je een student en heb jij interesse in medisch technologische innovatie? Lijkt het je een uitdaging om met verschillende studenten oplossingen te vinden om patiënten in het ziekenhuis in beweging te brengen?  Doe dan mee!

Speciaal master-studenten geneeskunde, bewegingswetenschappen, fysiotherapie, industrieel ontwerpen en technische geneeskunde zijn welkom.

De MedTech Innovation Challenge vindt plaats op 4 en 5 juli 2018, in het VUmc Amsterdam
tijdens de jaarlijkse Pontes Medical Expertmeeting.

De Challenge

De organisatie stelt vier drie-koppige teams samen, vanuit drie verschillende studierichtingen.
De teams zetten zich deze twee dagen in om de beste oplossing voor een actuele vraag in de gezondheidszorg te bedenken. In het eindresultaat laat elk team een concept zien met scenario’s hoe de oplossing in de praktijk zal worden ingezet.

De studenten worden begeleid door Pontes Medical en UCreate. Na twee dagen presenteren de teams hun oplossing, voor de vakjury èn alle aanwezigen op de Pontes Medical Expertmeeting.
De jury kiest het winnende idee, dat de meeste impact op de zorg laat zien. Dit team wint 750 euro!

Aanmelden

Werk jij goed onder tijdsdruk samen, ook met andere disciplines? Ben je een sterke ontwerper, innovatieve medicus in opleiding of technisch geneeskundige met een realistische blik? Stuur je motivatie in 100 woorden, met je CV of portfolio in vóór 17 juni 2018 via het aanmeldformulier.


Regelement

Op de MedTech Innovation Challenge is het Innovation Challenge Regelement van toepassing.


Pontes Medical

Met Pontes Medical ontwikkelen zorgexperts waardevolle nieuwe medische technologie en apparatuur die zij in samenwerking met bedrijven valideren en naar de markt brengen.
Pontes Medical is actief in AMC, VUmc en UMC Utrecht. www.pontesmedical.com

U CREATE

U CREATE Centre of Expertise Creative Industries verbindt de creatieve industrie met zorg en welzijn, onder de noemer Future Health Design. U CREATE brengt publieke en private partijen samen via innovatie-, kennis- en talentprogramma’s om bij te dragen aan zorginnovatie. http://www.ucreate.nl/