NeoStartTrack in de spotlights

Vanaf begin 2018 werkt Pontes Medical met kinderarts Marc Jonkers samen om de opvang van babies met een slechte te start te verbeteren. Dankzij directe en relevante feedback op de beademing en de hartslag, zorgt NeoStartTrack voor een betere behandeling met (nog te valideren) vermindering van hersenschade door zuurstof tekort.

Het project NeoStartTrack is geselecteerd voor de Venture Challenge (Fall edition 2018) van Health Holland. Gedurende 2 workshops van 3 dagen en vele coaching sessies is het project in een stroomversnelling geraakt. Met dank aan alle goede adviezen die tijdens het traject zijn gegeven, is er een sterke propositie met een duidelijk Venture Plan als resultaat.

Tijdens de Dutch Life Sciences Conference op 29 november in Corpus was het team in de gelegenheid om het project plenair te pitchen en nader toe te lichten tijdens het Investor Forum. Er was interesse vanuit verschillende hoeken, wat de komende fase zeker ten goede zal doen.

Nu gaan we hard aan de slag met ons prototype om zo snel mogelijk een ‘proof of principle’ te kunnen laten zien. Hiervoor werken wij samen met het team Medische Technologie en Klinische Fysica (MTKF) van het UMC Utrecht.