Equilibrium

“Bij langdurige en complexe operaties bestaat een grote kans op doorliggen (decibutus), waarbij vooral de hielen kwetsbaar zijn.” Ook anesthesie heeft invloed op lichaamsprocessen van patiënten, hier willen we beter op inspelen”, aldus een VUmc medewerker van de afdeling anesthesie.

Pontes Medical pakte de behoefte op en initieerde de samenwerking tussen VUmc en Bos Medical voor de ontwikkeling van een innovatief OK-kussensysteem ‘Equilibrium’.

Dit nieuwe systeem bestrijdt de kans op decubitus tijdens een OK-ingreep, zorgt voor een betere positionering van en voor meer veiligheid en comfort voor de patiënt. De kussens hebben verschillende kleuren waardoor het gereedmaken van de OK voor vrijwel elke ingreep gemakkelijker is. Zowel ziekenhuis als patiënt hebben veel voordeel van dit nieuwe systeem.

De intensieve samenwerking tussen VUmc en Bos Medical om de klinische setting, benodigde techniek en verkoopbaarheid van het product te laten samenkomen begeleide Pontes Medical. Het resultaat? Bos Medical biedt Equilibrium aan als dé basis voor goede drukverdeling en positionering op de operatietafel.

Effect:

  • Betere positionering van de patiënt
  • Meer comfort en veiligheid voor de patiënt
  • Gebruikersgemak voor anesthesiemedewerkers
  • Tijdswinst bij OK voorbereiding