ScopeControl

Probleem

Endoscopen worden onder meer gebruikt bij kijkoperaties, maar zijn geregeld te slecht om ingezet te kunnen worden door de chirurg. Ze zijn kapot of geven geen goed beeld meer. Dat is van de buitenkant niet zichtbaar.

Gevolg: er komt een kapotte endoscoop op de operatiekamer. Die kans is best groot. Daardoor duren operaties langer of moeten zij worden afgebroken. Of: een chirurg moet zelfs alsnog een normale operatie uitvoeren, in plaats van de voor een patiënt minder ingrijpende kijkoperatie.

Oplossing

Middels volledig automatische tests, meet en vergelijkt de ScopeControl de kwaliteit van endoscopen. Het functioneren van de endoscopen wordt hiermee voor de operatie gecontroleerd. Zo onstaat controle over de kwaliteit van de endoscopen en is de chirurg ervan verzekerd dat er geen defecte optieken in de operatiekamer belanden.

Samenwerking

ScopeControl is ontwikkeld in samenwerkingsverband met DOVIDEQ medical, de ontwikkeltak van MTKF, klinisch fysici van het UMC Utrecht en Pontes Medical. DOVIDEQ medical heeft de ScopeControl vervolgens zelf succesvol naar de markt gebracht.

Impact

  • Verhoogt de totale kwaliteitszorg
  • Vergroot de veiligheid van de patiënt
  • Minder vertragingen op de operatiekamer
  • Lagere zorgkosten

Specialisme: chirurgie

Betrokken partijen: DOVIDEQ medical, MTKF UMC Utrecht, Pontes Medical

Status: op de markt

Meer informatie: https://www.dovideqmedical.com/

DOVIDEQ medical in het nieuws:

Stöpler starts distribution ofDOVIDEQ medical’s ScopeControland GuideControl in Benelux